İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi’nde en yüksek teklifi 1 milyar 346 milyon dolarla Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu verdi. Söz konusu teklife KDV de eklenecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilen İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde açık artırma görüşmeleri tamamlandı.
Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal ile Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik ortak girişim gruplarının teklif verdiği ihalede en yüksek teklifi 1 milyar 346 milyon dolarla Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu verdi. Söz konusu teklife KDV de eklenecek.
İhale 20 tur sürdü İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesi, 20. turda Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal Ortak Girişim Grubu’nun ihaleden çekilmesinin ardından sona erdi. İhale komisyonunun, Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu’nun son teklifini istemesinin ardından grup son tekliflerinin 1 milyar 346 milyon dolarolduğunu belirtti. Açık artırmada en yüksek kira bedelini veren firmanın teklifi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın onayına sunulacak ve Yıldırım’ın onaylaması halinde ihale sonuçlandırılacak.
İşletme süresi 45 yıl
Proje, 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında her biri 70 yat kapasiteli iki yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, dükkanlar, restoranlar, kongre ve kültür merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, bin kişilik cami ve otopark yapılacak.
TAMİNCE: BEDEL BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE
Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu adına açıklamalarda bulunan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, amaçlarının 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirmek olduğunu bildirerek, “Belki bedel beklentilerimizin biraz üzerinde oldu ama umut ediyorum ki bu önemli lokasyonla ortaklarımızla beraber bunun altından kalkarız” dedi.
Tamince, “Dünyanın değişik bölgelerinde yaptığımız eserler herkes tarafından biliniyor. Dünyanın en önemli şehri İstanbul’un tarihi yarımadası ile karşı karşıya belki de tarihin en değerli ticaret alanı içerisinde yer alan Golden Horn da denilen Haliç’te yapacağımız projeyi çok önemli bir vizyonla ülkeye kazandıracağız. Bölge tarihin adeta göbeğinde bir mekan. İstiyoruz ki insanlarçocuklarıma da torunlarıma da helal olsun, böyle güzel bir şey kazandırıldı İstanbul’a desinler” diye konuştu.
Tamince, inşaatın bugünkü şartlarda en az 1 milyar lira civarında olacağını anımsatarak, “Önümüzde 3-4 yıllık bir süreç var, bu süre içerisinde ne olacağını hep beraber göreceğiz. Ödeme ise eşit taksitlerle gerçekleşecektir. Projede ekonominin şartlarına bağlı olarak yüzde 20-25 oranında öz sermaye kullanmayı planlıyoruz” bilgisini verdi.
Geldiğin Yeri Unutursan Gideceğin Yolda Kaybalorusun.